onsdag 18 maj 2011

Quinoa

Har just bakat glutenfria kladdkaksmuffins, supergoda!
Förra veckan bakade jag rulltårta och scones med ett mjöl som heter quinoa (+ glutenfritt mjöl). Rulltårtan blev fluffig, men både den och scones smakade lite för mycket av quinoan, vilket gjorde att det inte smakade så bra och det var väldigt synd. Antingen måste man använda recept med bara quinoa eller så måste man lägga i väldigt lite eller bara i kakor där det finns kakao med. Men det är alltid roligt att experimentera lite, plus att jag hellre använder annat mjöl, eftersom det glutenfria mjölet är ganska dyrt.


2 kommentarer:

  1. Får ni inget subventionerat i Finland på glutenfria produkter? Här beror det tyvärr på var man bor, ofta får barn rabatt på glutenfria produkter, men jag har tur som bor i Västra Götaland så jag får 50% rabatt på de produkter jag köper via dietisten, vilket är ganska mycket. Tråkigt att priset ska göra att man måste välja!

    SvaraRadera
  2. Nej, jag får bara ersättning folkpensionsanstalten en gång i måndaden, 21 €, vilket ju inte räcker någonstans.. Aa det låter ju jättebra det! Sverige verkar verkligen vara långt före än Finland, med tanke på att göra och hjälpa sådana som har någon sjukdom eller allergi. Många glutenfria produkter kommer från Sverige :)

    SvaraRadera