
Jag tycker väldigt mycket om kakor, kex och andra bakverk och att sedan veta att jag inte får äta allt som jag har fått äta förut, gjorde mig mycket ledsen. Men de glutenfria bullarna och kexen är inte så tokiga, Semper har många goda kex och dylikt! Det finns även en mycket god dajmkaka som är glutenfri, har ätit den mycket förut och visste inte om att den var glutenfri, så det var en positiv överraskning. Glutenfria muffins är lite torra, men jag tycker ändå om dem.
Började ganska snabbt efter att jag fick diagnosen, baka själv. I vissa bakverk använder jag Maizena och den glutenfria mjölblandningen använder jag mig också mycket av. Har bakat både kex och kakor och deras smak har inte varit något annorlunda än vanligt, men deras form eller deg har varit lite krävande eller underliga. Ska visa några bilder på en kladdkaka som jag gjorde på vändagen, en toscakaka och några chokokex. Kladdkakan blev lite platt och inte lika fluffig som vanligt, har testat baka den med både maizena och glutenfritt mjöl och chokokexens deg hade jag lite problem med. Har försökt steka plättar ett par gånger med glutefritt mjöl i smeten och att steka har rent ut sagt varit ett helvete, går inte alls! Måste prova mig fram tills jag får dom att bli som vanliga, smeten blir liksom lite klumpig. Borde kanske sila ner mjölet. Om någon har förslag så tar jag gärna emot dem!
 |
Vändagskladdkaka |
 |
Mina chokokex |
 |
Jättegod toscakaka! |
flera av dom där är verkligen goda, toscana kakan speciellt var superb! :)
SvaraRaderaTack gulle, kiva att du tyckt om den! :D
SvaraRaderaVad trist att det är så struligt att steka plättar! Jag brukar göra pannkakor med Lailas mjölmix och de blir perfekta! Kan dessutom rekommendera Carlshamns mix för glutenfria muffins, jag blandade i lite hackad choklad och nötter, supergott blev det!
SvaraRadera